„Le style est l’ homme même” – a stílus maga az ember. Comte de Buffon, a szállóigévé vált gondolat szerzője bizonyára tisztában volt azzal, micsoda örökérvényű igazságot fogalmazott meg.
Buffon grófjának sajnos még nem volt rá lehetősége, hogy a 18. században napszemüveget viseljen, de bizonyára örömmel megtette volna, ha lehetősége adódott volna rá.
A napszemüvegek 20. század eleji elterjedésüktől kezdve a menő, “cool” életérzés nélülözhetetlen kellékei voltak.
A sajtónyilvánosság előtt napszemüvegben nyilatkozó celeb képét elsőként az amerikai légiflotta tábornoka, McArtthur vezette be a köztudatba, az 1940-es években. Aztán az 50-es években jött James Dean, és clubmasterei, majd John Lennon, és a többiek…

Az OptikaPlus blogjában most, apák napja alkalmából, szeretnénk néhány igazán híres magyar férfival illusztrálni, hogy nem mindenkiből lehet sztár.
Hogy miért? Mert például kell hozzá az a csipetnyi kraft, amit egy igazán jó napszemüveg adhat.

Frenreisz Károly, 1974

Frenresz Károlyhoz az Avanglion márka egyik duplahidas piltóaszemüvegét választottuk.
A pilótaszemüveg McArtthur generális óta az igazi férfi jelképe.
Uraim, viseljék bátran bárhol, és bármikor, soha nem megy ki a divatból.

A képen látható modell száma: AV1050

Bujtor István, 1991

A magyar film- és zenetörténet egyik legmeghatározóbb testvárhármasa, Latinovits-Frenreisz-Bujtor mentén továbbhaladva, még egy duplahidas pilótanapszemüveg-ajánlat, lényegesen sportosabb verzióban, a balatoni vitorlásélethez igazítva.
Viselhető beachen, fesztiválon, golfversenyen vagy lazább hangulatú koktélpartin.

A képen látható modell száma: A-Z17416B

Presser Gábor, 2007

Milyen lehet Presser Gábor szemüveg nélkül? Nem tudjuk, és nem is kell tudnunk. A magyar könnyüzene évtizedeken át meghatározó egyéniségének napszemüvege egybefonódott arcával.
Presser leginkább Lennon-keretes (néha kicsit oválisabb, néha szögletesebb) stílusához most egy, az aktuális divatthoz igazodó vinatge, barna fémkeretes modellt ajánlunk

A képen szereplő modell száma: PV3460A.jpg

Felcser Máté, Punanny Massif, 2016

Végül pedig egy igazán mai hangulat: a sokak szerint legstílusosabb magyar celeb, Felcser Máté személyiségéhez illeszkedő sportos, cool napszemüveg. Az elnyűhetetlen Ozzie márka egyik legújabb szármintás változata.

A képen látható modell száma: OZ-19-63-S11.jpg