Naphosszat ücsörög íróasztalánál egy képernyőt nézve?

Most 7 pontban összafoglaltuk Önnek mire figyeljen, hogy megőrizze éleslátását!

Ne használjon olyan szemüveget amit régen írt fel az orvos. A maximális kényelem és védettség érdekében, konzultáljon szemészével képernyő előtti munkához készített lencsékről 

 

A régi vagy alacsony felbontású számítógép képernyők erőltetik a szemét.
Egy újabb típusú képernyő sokat segíthet a szem gyors fáradásának elkerülésében.

 

Az erős fény fárasztja a szemet a mennyezeti világítás ne legyen erősebb mint a képernyő.

 

Kerülje a helytelen testtartást – a hát görnyedt, az áll előre nyúlik és a fej hátra dől -, hogy közelebb kerüljön a képernyőhöz. Ha nem látja a monitort tisztán helyes testtartással keresse fel szemészét, optometristáját. Ha túl közel ül a képernyőhöz, akkor szeme elfárad és látása homályossá válik. Ha az egér túl messze van, és nem tartjuk meg a kellő távolságot a képernyőtől, a fokuszálás fárasztóvá válik. Széke nem megfelelő? A hátat meg kell támasztani, hogy egyenesen ülve kellő távolságról tekintsen a monitorra.

Pislogjon!
Miközben a számítógépen dolgozunk, játszunk vagy csak böngészünk könnyen elfejthetünk pislogni. próbáljon rá  figyelni, hogy gyakrabban pislogjon, így elkerülheti a szem kiszáradását.

 

A dupla húszas szabály:
20 percenként 20 másodpercre tekintsen egy távolabbi, körülbelül 6 méterre elhelyezkedő tárgyra, utána váltson vissza a legalább 50 cm-re lévő monitorra

 

Vizsgáltassa meg szemét!

Szemészorvosa segíthet a szemproblémájának megfelelő számítógépes lencse kiválasztásában a legtökéletesebb látásélmény eléréséhez.

Igényeljen Hoya Blue Controll védelemmel ellátott lencsét az Optika Plusnál!

 

Nálunk ingyenes a látásvizsgálat